AĞRI / MERKEZ - Ağrı Spor Lisesi

Ağrı Spor Lisesi

FIRAT MAH. ATALAY CADDESİ NO173 PK04100 MERKEZ/AĞRI
Vizyon
Atatürk ilkeleri, Anayasa ve Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda hareket eden, bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun çalışan; sürekli olarak gelişen ve yenilenen, öğrencilerini yüksek öğrenim kurumuna hazırlayan ve topluma aktif uyum sağlayan mutlu, üretken kişiler olarak yetiştiren, çağdaş aktif öğrenme, yöntem ve tekniklerini kullanan, sosyal, kültürel, bilimsel alanlarda çalışmalar yapan, genel kültür düzeyi yüksek alan bilgisi ve becerilerine sahip, kendine güvenen; ülke sporuna yetenekli sporcular kazandıran, onların uluslar arası yarışmalara katılmasını sağlayan; okul sporlarının gelişmesine destek veren diğer spor kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde çalışan, dünya normlarında bir kurum olabilmek.
Misyon
Öğrencilerimizin; çağdaş anlayış içerisinde bilgiye ulaşan ve onu kullanabilen, kalıcı, istenilen davranışların geliştiği, yaşantısında davranışları ile örnek model olan; Atatürk ilke ve inkılaplarına sanat ve spor anlayışına bağlı, ahlaklı vatan ve millet sevgisi ile dolu, sporu bir uğraş değil, bir kültür bir felsefe kabul eden, en az bir yabancı dil bilen, okuyan, araştıran, teknolojik araçlardan yararlanabilen, Türkçeyi güzel konuşan sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek toplumsal sorunlara duyarlı bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık yaratıcı ve üretken, sürekli olarak kendini geliştiren, çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazandırılarak takım ruhu ile hareket edebilen, yüksek öğretim kurumlarına etkin olarak hazırlanan, uluslar arası yarışmalarda ülkemizi başarı ile temsil edebilen; etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için varız.
08:15---16:10
MERKEZİ SİSTEM